(FOTO) A început cea mai mare petrecere din lume

by Genko Genko

Spectacol de ritm şi culoare la Rio de Janeiro. Cele mai bune şcoli de samba din Brazilia au defilat la prima mare paradă a carnavalului de anul acesta, sub privirile a sute de mii de spectatori veniţi din toată lumea.

Startul distraciei l-a dat regele Momo, pe numele său real Wilson Dias da Costa Neto. Acesta a declarat vineri deschis Carnavalul de la Rio, după i-a fost înmânată, în mod simbolic, cheia oraşului brazilian de Eduardo Paes, primarul orașului.

„Îi predau cheile orașului regelui Momo. De acum încolo, el va trebui să se descurce cu ambuteiajele și cu lucrările realizate pentru Jocurile Olimpice. Voi reveni în funcție în Miercurea Cenușii”, a afirmat glumind edilul, care purta un tricou cu logo-ul celei de-a 450-a aniversări a orașului, care va avea loc la 1 martie.1

Rio de Janeiro va prelungi anul acesta desfășurarea celebrului său carnaval pentru a marca, prin muzică și evenimente, 450 de ani de la fondarea orașului.

Organizatorii au anunţat că se aşteaptă ca aproximativ trei milioane de oameni să participe la cel mai îndrăgit şi mai spectaculos festival în aer liber din lume. Carnavalul de la Rio se va încheia pe 21 februarie cu o paradă impresionantă, la care vor participa cele mai bune şcoli de samba din Brazilia.

2

3

4

5

6

CITIȚI ȘI...