(FOTO) Explozie la o centrală chimică din Spania; Un nor toxic se îndreaptă către Barcelona

by Genko Genko

O explozie s-a produs joi la o uzină chimică din Igualada, un oraş aflat în apropierea Barcelonei. În urma deflagraţiei s-a format un nor toxic, iar autorităţile au avertizat locuitorii să nu iasă din case.

Cel puţin două persoane au fost rănite în explozia de la uzina chimică şi în incendiul declanşat după deflagraţie, scrie „El Confidential”. Cel puţin 66.000 de persoane au fost avertizate să nu iasă din case, a anunţat serviciul local de protecţie civilă, care a activat Planul de Urgenţă Externă în Sectorul Chimic din Catalunia.

627x0 (1)

627x0 (2)

Serviciile de intervenţie spaniole au făcut apel la calm, pe Twitter, cerând populaţiei să nu se pună în pericol ieşind afară pentru a face fotografii norului toxic. „Nu este un joc”, afirmă mesajul.

627x0 (3)

În urma exploziei, deasupra oraşului Igualada s-a format un nor toxic, de culoare portocalie, care se deplasează către Barcelona. Se pare că explozia s-a produs din cauza unui incediu izbucnit între două camioane în care se urca şi se descărca marfă. Cele două victime au fost transportate la spitalul din Igualada.

627x0

dsew

xs

CITIȚI ȘI...