(FOTO) „Diversiunea lui Plahotniuc”; Unite organizează un concert grandios la 6 septembrie

by Genko Genko

Compania de telefonie mobilă Unite, parte a companiei de stat Moldtelecom, a anunțat joi seară că va organiza duminică, 6 septembrie, un „show excepțional”, la care vor participa interpreți de renume internațional. Concertul va începe la ora 11:00, cu o oră înainte de protestul organizat de către Platforma Civică Demnitate și Adevăr. Membrii Platformei califică această acțiune drept o „diversiune a oligarhului Vladimir Plahotniuc”,

Pe site-ul oficial al companiei Unite a apărut joi o informație privind organizarea, la Moldexpo, a „unui mega concert în aer liber”, la care se va „sărbători” lansarea noilor abonamente Unite.

„Dan Balan, Ştefan Banică Junior, Alexandra Stan, Vera Brejneva, Dima Bilan, Filip Kirkorov şi mulţi alţi interpreţi autohtoni vor crea un show excepţional. Începând cu ora 11.00, pentru tine, vor răsuna cele mai îndrăgite melodii”, se arată în comunicatul Unite.

Mai mult decât atât, compania cu capital de stat anunță că „intrarea la concert este liberă”.

Platforma DA: O diversiune a lui Plahotniuc

Potrivit membrilor Platformei Civice Demnitate și Adevăr, acest gest al companiei Unite face parte dintr-o „diversiune a oligarhului Vladimir Plahotniuc”, care vrea astfel să diminueze din amploarea protestului organizat în aceeași zi, în Piața Marii Adunări Naționale.

„Pentru a distrage atenția tineretului și studenților de la Marea Adunare Națională, Plahotniuc și slugoii săi au pus la cale o diversiune de tip pervers”, a declarat Vasile Năstase, membru al Platformei DA.

Potrivit acestuia, în următoarele zile la posturile de televiziune controlate de Plahotniuc va fi difuzat un spot de promovare a acestui eveniment.

Unite a făcut publicitate electorală pentru Partidul Democrat

Nu este pentru prima dată când compania Unite este utilizată în interesele Partidului Democrat, controlat de către Plahotniuc. În campania electorală din 30 noiembrie, Unite a promovat un concert organizat de către această formațiune politică cu doar câteva zile înainte de alegeri.

Întâmplător sau nu, și la acel concert au participat Ștefan Bănică sau Filip Kirkorov, care se vor regăsi și duminică în Chișinău.

wp_ss_20141127_0002 (1)

Șeful Moldtelecom, viceministrul Economiei, propus de PDM

Directorul companiei Moldtelecom, din care face parte și Unite, a fost numit la 12 august în funcția de viceministru al Economiei, la propunerea Partidului Democrat.

Anterior, presa a scris că Iurcu a fost implicat în mai multe scheme de corupție. Mai multe companii pe care le controlează, deschise în România, au câștigat licitații de milioane la Moldtelecom.

Este de menţionat și faptul că Iurcu este membru al Consiliului de Administrare a Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din Moldova, fondată de oligarhul Vladimir Plahotniuc, şi ocupa fotoliul de şef la Moldtelecom din iulie 2009.

CITIȚI ȘI...