(FOTO) Distrugătorul american Truxtun efectuează exerciții militare în Marea Neagră alături de nave din România și Bulgaria

by Genko Genko

Distrugătorul american USS Truxtun, împreună cu nave de război româneşti şi bulgare, participă miercuri la o aplicaţie militară complexă. Exerciţiul era programat pentru marţi, însă, din cauza vremii nefavorabile de pe Marea Neagră, a fost amânat. Distrugătorul USS Truxtun a ancorat la sfârşitul săptămânii trecute în Portul Constanţa, în contextul tensionat al confruntărilor din Crimeea.

Potrivit Ministrului Apărării de la Sofia, Angel Naidenov, obiectivul exerciţiului este creşterea cooperării flotelor ţărilor membre ale Organizaţiei Nord-Atlantice – NATO, precum şi a pregătirii echipajelor navelor.

USS Truxtun pleacă miercuri dimineaţă din Portul Constanţa în afara apelor teritoriale ale României, unde execută aplicaţii militare împreună cu trei nave româneşti şi o fregată bulgărească. În planul de acţiune au fost incluse exerciţii de comunicare pentru transfer de date cu privire la situaţia maritimă şi subacvatică.

Ministerul bulgar al Apărarii a mai subliniat într-un comunicat că exerciţiul militar nu are nici o legătură cu evenimentele din Ucraina şi din partea de nord-est a Mării Negre, acesta fiind planificat încă din 2013.â
531fd14e95f9cfdd03000000

 

531fd15095f9cfdd03000001

531fd15195f9cfdd03000002

 

Nave militare americane se află în Marea Neagră și în apropiere de Turcia.

CITIȚI ȘI...