(FOTO) Cum arată prima postare pe Twitter a lui Vladimir Putin

by Genko Genko

Twitter-ul devine ușor-ușor pentru politicieni un fel de tribună, mult mai accesibilă decât cea la care apelează în cadrul conferințelor de presă. Astfel, practic nu exista astăzi politician important în lume care să nu aibă cont pe Twitter, de unde să lanseze ocazional mesaje care să pună pe jar presa.

Și dacă unii politicieni se folosesc de rețeaua de micro-blogging deja de ani buni, alții sunt utilizatori mai noi, printre cei care și-au făcut cont recent pe Twitter fiind și președintele rus, Vladimir Putin.

Iar ocazia cu care liderul de la Kremlin a hotărât să intre în lumea utilizatorilor acestei rețele a fost una cu totul specială, și anume ziua alegerilor prezidențiale americane. Primul mesaj al lui Putin a avut drept subiect tocmai alegerile din SUA, el felicitându-l prietenește pe Barack Obama pentru un nou mandat câștigat.

235030_235030_twitt_putin

Urarea preşedintelui rus a fost publicată după ce Obama a câştigat alegerile pentru un nou mandat la preşedinţia SUA, dar referirea făcută la Obama, cu formula ”president-elect” poate fi o problemă de traducere din rusă în engleză, notează Business Insider.

Textul era însoţit de un link spre site-ul Kremlinului, prin care era exprimată speranţa lui Putin pentru ”continuarea împreună a muncii constructive cu privire la agenda bilaterală şi la rezolvarea situaţiilor internaţionale şi regionale presante”, notând importanţa crucială pe care cooperarea dintre ţări precum Rusia şi SUA o are în vederea ”asigurării unei dezvoltări stabile şi sigure a lumii”.

Mesajul lui Putin de la 12 noiembrie 2012 merită a fi repus în discuție în contextul geopolitic actual, când tensiunile dintre Casa Albă și Kremlin par să fie mai mari decât oricând de la căderea URSS încoace.

 

CITIȚI ȘI...