(FOTO) Un câine antitabac a prevenit contrabanda a 21 mii de țigarete

by Genko Genko

În seara zilei de ieri, colaboratorii vamali au prevenit cu succes scoaterea frauduloasă de pe teritoriul Republicii Moldova a unor loturi de țigări.

În primul caz, colaboratorii postului vamal Costești-Stânca, în comun cu inspectorii din cadrul Direcției Centru Chinologic, ajutaţi de cîinele antitabac, au verificat un mijloc de transport de model ”Volkswagen LT35″, cu numere de înmatriculare străine, la volanul căruia se afla un cetăţean al Republicii Moldova.

În urma verificării mijlocului de transport, în rezervorul de combustibil au fost găsite peste 10000 bucăţi de ţigarete marca „Winston”, marcate cu timbre de acciz al Republicii Moldova. Cantitatea totală a ţigaretelor dosite în locul special amenajat din unitatea de transport a fost estimată la circa 8 mii lei, valoarea cărora, pe piaţa neagră a UE, s-ar fi cifrat la peste 2 mii euro.

În al doilea caz, la pista de control a postului vamal Leușeni-Albița, a fost supus controlului un autocar de model „Setra”, cu numere de înmatriculare străine, care se deplasa din Republica Moldova spre Italia, transportând colete și transmisiuni neînsoțite.

Deși șoferul a declarat contolului vamal că transportă doar bunuri personale, în compartimentul pentru bagaje a camionului, între colete și transmisiuni, au fost depistate șase recipinte din plastic și două genți cu 11 600 de țigarete, înregistrate cu timbru de acciz moldovenesc.

În ambele cazuri, produsele de tutungerie depistate de colaboratorii vamali au fost supuse confiscării.

cats

cats

cats

cats

cats

CITIȚI ȘI...