(FOTO) Băiețel sirian înecat: Fotografia sa a fost transformată de artiști într-un simbol al dezumanizării societății

by Genko Genko

Tatăl celor doi băieți sirieni, care s-au înecat împreună cu mama lor şi alţi imigranţi în timp ce încercau să ajungă în Grecia, le va duce trupurile neînsuflețite înapoi în oraşul lor natal, Kobane, transmite Reuters.

Imaginea unui copil mort adus la țărm de valurile mării a făcut miercuri înconjurul presei internaționale, fiind preluată de media din întreaga lume.

Băiețelul găsit mort se numea Aylan Kurdi, iar familia sa fugise din Kobane de jihadiștii Statului Islamic. În tragedie și-au pierdut viața şi fratele său în vârstă de 5 ani și mama lor, Rehan.

41840-thumb

Tatăl celor doi copii a declarat poliției că, după ce eforturile călăuzelor plătite în două rânduri ca să ducă membrii familiei sale în Grecia au eșuat, familia, împreună cu alți imigranți, au hotărât să ia o barcă și să tragă la vâsle.

Din păcate însă, barca a început să ia apă, iar după ce oamenii s-au ridicat în picioare, panicaţi, barca s-a răsturnat.

Fotografia făcută de Demir a impresionat pe toată lumea. Imaginea a fost transfornată de artiști într-un simbol al dezumanizării societății și a fost folosită în numeroase postări pe site-urile de socializare.
tatal-celor-doi-baieti-sirieni-care-s-au-inecat-impreuna-cu-mama-lor-dupa-scufundarea-unei-barci-cu-refugiati-157175

tatal-celor-doi-baieti-sirieni-care-s-au-inecat-impreuna-cu-mama-lor-dupa-scufundarea-unei-barci-cu-refugiati-157176

tatal-celor-doi-baieti-sirieni-care-s-au-inecat-impreuna-cu-mama-lor-dupa-scufundarea-unei-barci-cu-refugiati-157177

tatal-celor-doi-baieti-sirieni-care-s-au-inecat-impreuna-cu-mama-lor-dupa-scufundarea-unei-barci-cu-refugiati-157178

CITIȚI ȘI...