(FOTO) Apple a lansat noul iPhone 6s, iPad Pro și Apple TV; Cât vor costa

by Genko Genko

Tim Cook, CEO-ul companiei Apple a prezentat miercuri la San Francisco noul iPhone 6S, tableta iPad PRO şi un nou set Apple TV, precum şi alte produse marca Apple.

Noile iPhone 6S și 6S Plus vin cu cea de-a treia generație a procesorului A9 cu o putere crescută cu 70% față de cea anterioară, Funcția 3D touch care te ajută să navighezi sau să vizualizezi un mesaj doar prin dubla atingere fără a rămâne în aplicație. Camera principală iSight are o rezoluție de 12 megapixeli cu 50% mai mulți pixeli față de camera iPhone 6, iar noile filtre dau nuanțe mult mai vii culorilor.

Preţurile telefoanelor iPhone vor începe de la 199 de dolari şi până la 399 dolari pentru iPhone 6, între 299 şi 399 pentru modelul 6 Plus. Telefoanele pot fi precomandate din 12 septembrie şi vor fi disponibile din 25 septembrie.

apple-iphone-6s-live-_1910

Noua cameră iSight cu care vin noile terminale Apple este capabilă să capteze imagini atât în format full HD, dar și 4K UHD.

Tableta iPad Pro este la a treia generație de procesare A9X de 64 BIT, 4 boxe încorporate, o autonomie de 10 ore, o cameră de 8 megapixeli, conectivitate prin WiFi, cât și prin LTE la o viteză de 150 Mbps și Funcția Touch ID.

Noua tabletă vine cu o tastaură portabilă, care arată foarte similar cu cele de la Microsoft Surface Pro. Tastatura are un conector smart pentru a putea transfera date şi energie. De asemenea, are un sistem audio format din 4 boxe, care poate fi ajustat în stânga şi în dreapta. Chiar dacă are un ecran mai mare, iPad Pro cântăreşte doar cu 3lbs mai mult faţă de iPad Air.apple-iphone-6s-live-_0824

Prețul noului iPad Pro începe de la 799 de dolari pentru varianta de 32GB cu conectivitate WiFi și ajunge la 1.079 de dolari pentru varianta de 128 de GB cu conectivitate prin WiFi și 4G.

În seria iPad se regăsesc iPad mini 2 cu un preț de pornire de 269 de dolari, iPad mini 4 la un preț de 399 de dolari, iPad Air la 499 de dolari și iPad Pro cu un preț de pornire de 799 de dolari.

Tableta iPad Pro are un ecran de 12,9-inch, la fel ca laptorpurile Macbook, are 5,6 milioane de pixeli şi vine echipată cu sitemul de operare iOS 9. Tableta vine la pachet nu doar cu tastatura, ci şi cu un creion – Apple Pencil, care se poate reîncărca folosind un conector care se ataşează la un port al tabletei.

Preţul creionului este de 99 dolari, în timp ce pentru tastaura trebuie să scoateţi din buzunar alţi 169 de dolari.

apple-iphone-6s-live-_0339

Totodată, Apple a prezentat şi două modele noi de Apple Watch – roz auriu şi argintiu, precum şi câteva tipuri de curele noi. Vor fi disponibile şi o mulţime de aplicaţii pentru aceste ceasuri, inclusiv Airstrip care va furniza informaţii despre pacienţi direct pe telefonul doctorului, pe laptop sau pe pe PC.

Alte aplicaţii noi includ Facebook Messenger, iTranslation şi GoPro. În prezent, există 10.000 de aplicaţii pentru ceasurile Apple.10000-aplicatii

Setul pentru televizor Apple are un chip A8 de 64 biti, conexiuni HDMI şi ethernet. Telecomanda comunică prin Bluetooth. Televizorul are un accelometru şi un giroscop, ambele build-in, şi o viaţă a bateriei de 3 luni. Costul unui astfel de dispozitiv va fi de 149 de dolari.

apple-iphone-6s-live-_1232

apple-iphone-6s-live-_1340

CITIȚI ȘI...