Fostul ministru britanic al Apărării: E timpul ca Marea Britanie să înarmeze Ucraina

by Genko Genko

Marea Britanie trebuie să livreze armament Ucrainei, pentru a contracara mai eficient atacurile separatiştilor proruşi. De această părere este fostul ministru britanic al Apărării, Liam Fox.

Totodată, fostul ministru face apel ca Occidentul să se „trezească” la realitate în faţa planului Moscovei de a domina Europa, scrie The Telegraph.

Potrivit Liam Fox, statele europene ar trebui în aceste momente să pună un accent mai mare pe securitatea naţională decât pe bunăstare şi să ajungă la un consens cu privire la dotarea armatei ucrainene cu arme anti-tanc, drone de supraveghere, precum şi cu tehnologie codată.

De asemenea, Liam Fox consideră că Occidentul nu trebuie să abordeze o politică prea pacifistă cu Putin, în condiţiile în care preşedintele rus pare indiferent la suferinţa cetăţenilor săi, în urma sancţiunilor care afectează economia rusă.

Acesta este de părere că statele membre NATO ar trebui „să ofere armatei ucrainene tehnologii noi de apărare, cu scopul de a putea contracara superioritatea militară a separatiştilor”.

Cu toate acestea, opinia fostul ministru britanic al Apărării nu este împărtăşită de secretarul de stat William Hague, care precizează că Marea Britanie nu va trimite armament în Ucraina.

CITIȚI ȘI...