Forțele unioniste îndeamnă cetățenii să nu iasă la protestele lui Dodon și Usatîi

by Genko Genko

Reprezentanţii organizaţiilor societăţii civile unioniste şi ai partidelor politice unioniste se coalizează pentru a salva Republica Moldova și îndeamnă cetățenii să nu iasă la protestele lui Dodon și Usatîi.

„Situaţia de criză profundă în care se află Republica Moldova în prezent, cauzată de ilegalităţi deja notorii la nivel internațional, comise în sectorul financiar-bancar, care a dus la degradarea continuă a nivelului de trai, impune conştientizarea unui adevăr: Republica Moldova este un stat ajuns în faliment, iar efectele acestui fapt se vor resimţi în scurt timp”, se arată într-o Declarație comună, semnată de Blocul Unității Naționale, Consiliul Unirii, Partidul Național Liberal și Partidul DREAPTA.

Semnatarii Declarației solicită o întrevedere cu preşedintele Nicolae Timofti, la care să fie discutate măsurile concrete pentru apropierea definitivă între București și Chișinău.

„Dacă va fi necesar, vom recurge la proteste pe care le vom organiza în fața președinției Republicii Moldova în cazul în care președintele Timofti nu se va arăta disponibil pentru dialog”, a declarat Constantin Codreanu, reprezentantul Blocului Unității Naționale.

În același timp, unioniștii atenționează cetăţenii de bună credinţă ai Republicii Moldova că pentru pentru duminică, 27 septembrie, forţele ostile viitorului românesc, european al populației, preconizează să iasă în stradă la Chişinău şi să obţină înlăturarea de la putere a actualei guvernări prin proteste non-stop, care nu exclud recurgerea la violențe.

„Solicităm tuturor cetăţenilor conştienţi şi bine-intenţionaţi, indiferent că sunt unionişti sau încă nu, să se abţină de la a participa la aceste acțiuni, deoarece o victorie a forţelor revanşarde pro-ruse va duce la anularea viitorului nostru democratic şi prosper, şi la instaurarea unui regim autoritar, violent, aducător de sărăcie. Sperăm că organele de forță din Republica Moldova vor fi în stare să facă față provocărilor puse la cale de mercenarii Moscovei”, se arată la finalul Declarației.

CITIȚI ȘI...