Fiscul a acumulat venituri record, de aproximativ 3 miliarde de lei, în luna martie

by Genko Genko

Încasările la bugetul de stat în luna martie a anului curent sunt de 2.833 milioane de lei, în creştere cu 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, arată Serviciul Fiscal de Stat.

Potrivit şefului Serviciul Fiscal de Stat, Serghei Pușcuța, creşterea s-ar datora „mobilizării tuturor resurselor și valorificarea rezervelor interne”.

„Punând accentele pe profesionalizarea și instruirea permanentă a angajaților fiscului, pe oferirea de servicii cât mai bune contribuabililor, SFS a reușit să depășească veniturile bugetare planificate”, a anunțat Pușcuța.

Radiografia veniturilor la Bugetului Public Naționa administrate de SFS denotă o creștere pe toate componentele. La bugetul de stat au fost încasate 1.422 milioane de lei (față de 1.19 milioane de lei în 2015), la cel local s-au încasat 296 milioane de lei (față de 241. milioane de lei în 2015), iar la la BASS și FAOAM – 838. milioane de lei și 275. milioane de lei, ceea ce de asemenea indică o creștere față de 2015.

În 2014, încasările la bugetul de stat au fost de 23 miliarde 410 milioane de lei, cu aproape 160 de milioane peste nivelul veniturilor preconizate în Bugetul de Stat.

CITIȚI ȘI...