Firma familiei lui Osama ben Laden, „responsabilă parţial” de prăbuşirea macaralei la Mecca

by Genko Genko

Autorităţile saudite au anunţat că gigantul saudit Binladin Group, aparţinând familiei lui Osama ben Laden, este „parţial responsabil” de prăbuşirea unei macarale, vineri, pe Marea Moschee de la Mecca, accident în urma căruia 107 persoane au murit, relatează BBC News Online.

Potrivit unei comisii de investigaţie, compania nu a „respectat normele de siguranţă”, a relatat Agenţia de presă saudită (SPA).

Directorii companiei au primit interdicţie de a părăsi ţara până la finalizarea investigaţiei în acest caz, a precizat SPA. De asemenea, firma va fi exclusă de la noi contracte publice.

Firma de construcţii este deţinută de familia fostului lider al reţelei teroriste Al-Qaida, Osama ben Laden. Compania a fost fondată de tatăl lui Osama ben Laden în urmă cu 80 de ani şi este condusă în prezent de fratele fostului lider terorist, Bakr.

Binladen Group lucrează de patru ani la extinderea Mari Moschei, pentru a putea găzdui mai mulţi pelerini.

Accidentul s-a produs vineri seară, în timpul unei furtuni, când o macara, probabil dezechilibrată de rafalele puternice de vânt, s-a prăbuşit pe partea estică a acoperişului Marii Moschei de la Mecca.

Marea Moschee (Masjid al-Haram) era plină în momentul producerii accidentului, în contextul în care zeci de mii de musulmani din întreaga lume se află la Mecca înaintea pelerinajului anual programat la sfârşitul lunii septembrie. În urma accidentului, 107 persoane au murit şi aproape 400 au fost rănite.

CITIȚI ȘI...