Filat vorbește despre ”adevărul istoric”

by Genko Genko

Se pare că noțiunea de ”adevăr istoric” este una pe placul politicienilor moldoveni, deorece tot mai mulți dintre aceștia o folosesc în discursurile lor.

Ultimul care a invocat ”adevărurile istorice” este chiar liderul PLDM, Vlad Filat, care a apelat la noțiunea preferată a lui Mihai Ghimpu pentru a da mai multă solemnitate votului din Parlamentul European (PE), în urma căruia cetățenii moldoveni vor putea circula fără vize în țările UE.

”Astăzi, în Parlamentul European, a fost reconfirmat un adevăr istoric: cetăţenii Republicii Moldova sunt europeni şi au dreptul de a călători liber în Europa”, a declarat Filat în cadrul unui briefeng fulger, organizat imediat după decizia PE.

Liderul PLDM a ţinut să mulţumească tuturor celor care au crezut în acest rezultat şi au contribuit la obţinerea lui: colegilor din Coaliţia Pro – Europeană, membrilor guvernului, funcţionarilor care au muncit pe platforma tehnică pentru realizarea acestui obiectiv. La fel, Vlad Filat a exprimat gratitudine europarlamentarilor şi, în mod special, colegilor din Partidul Popular European pentru care „spiritul solidarităţii, apărarea drepturilor şi libertăţilor omului, promovarea valorilor europene şi a Europei unite sunt fundamente care definesc întreaga lor activitate”.

Preşedintele PLDM a mai menţionat că decizia Parlamentului European este o recunoaştere a meritului cetăţenilor Republicii Moldova, care au reuşit, indiferent de provocări, să lupte pentru drepturi şi libertăţi, pentru independenţă şi valori europene.

”Cetăţenii nu doar că vor avea dreptul să călătorească liber. Prin abolirea regimului de vize este consolidată independenţa şi suveranitatea Republicii Moldova, instituţiile statului devin mai puternice, dar şi mai responsabile. Familiile vor deveni mai unite, pentru că cetăţenii vor circula liber şi mulţi dintre ei vor avea posibilitatea să revină acasă; oamenii de afaceri vor putea să stabilească mai uşor relaţii de colaborare pentru a fortifica economia naţională. Nu este doar un drept, este o şansă istorică pentru cetăţenii ţării noastre”, a declarat Vlad Filat.

CITIȚI ȘI...