Filat, la Bruxelles, laudă „reformele în justiție” și „lupta împotriva corupției”

by Genko Genko

Președintele PLDM, Vladimir Filat, care se află în aceste zile la Bruxelles, în fruntea unei delegații parlamentare, a lăudat „reformele în justiție” și „lupta împotriva corupției”, implementate de către Republica Moldova în ultimii ani.

Declarații în acest sens Filat a făcut în cadrul Comitetului Parlamentar de Asociere Uniunea Europeană – Republica Moldova (CPA UE-RM).

„Lupta împotriva corupţiei a avansat prin adoptarea cadrului legal referitor la integritatea profesională şi la răspunderea disciplinară a judecătorilor şi procurorilor. Cu susţinerea UE este implementată reforma justiţiei. Sunt sigur că aceste şi alte eforturi vor crea în Republica Moldova un mediu cultural, o cutumă şi un cadru legal de respectare a drepturilor omului şi de asumare a angajamentului de a edifica un stat de drept”, a declarat Filat.

Printre alte domenii vizate în Agenda de Asociere, în care au fost înregistrate progrese, Vladimir Filat a menţionat „ordinea publică şi securitatea internă, gestionarea frontierelor, consolidarea mecanismelor de protecţie a drepturilor omului etc”.

CITIȚI ȘI...