Filat, la Bruxelles, laudă „reformele în justiție” și „lupta împotriva corupției”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele PLDM, Vladimir Filat, care se află în aceste zile la Bruxelles, în fruntea unei delegații parlamentare, a lăudat „reformele în justiție” și „lupta împotriva corupției”, implementate de către Republica Moldova în ultimii ani.

Declarații în acest sens Filat a făcut în cadrul Comitetului Parlamentar de Asociere Uniunea Europeană – Republica Moldova (CPA UE-RM).

„Lupta împotriva corupţiei a avansat prin adoptarea cadrului legal referitor la integritatea profesională şi la răspunderea disciplinară a judecătorilor şi procurorilor. Cu susţinerea UE este implementată reforma justiţiei. Sunt sigur că aceste şi alte eforturi vor crea în Republica Moldova un mediu cultural, o cutumă şi un cadru legal de respectare a drepturilor omului şi de asumare a angajamentului de a edifica un stat de drept”, a declarat Filat.

Printre alte domenii vizate în Agenda de Asociere, în care au fost înregistrate progrese, Vladimir Filat a menţionat „ordinea publică şi securitatea internă, gestionarea frontierelor, consolidarea mecanismelor de protecţie a drepturilor omului etc”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...