Filat: Iresponsabilitatea PL a dus la această situație; Vom vedea dacă îl mai propunem pe Leancă

by Genko Genko

Președintele PLDM, Vlad Filat, a acuzat liberalii de „iresponsabilitate”, punând pe seama lor eșecul învestirii joi a Guvernului Leancă 2.

Liderul PLDM a condamnat „interpretările” din ultimele luni, făcând referire la zvonurile potrivit cărora el nu ar fi dorit ca Iurie Leancă să ajungă premier.

„Vreau să vă spun că această situație este rezultatul iresponsabilității directe în primul rând a colegilor din Partidul Liberal, care pe întreg parcursul timpului au declarat că susțin parcursul european, dar atunci când a trebuit să demonstreze acest lucru prin vot, a ieșit total invers”, a declarat Filat joi, în urma eșecului învestirii Guvernului.

Liderul PLDM a „avut sincer speranță” ca Guvernul Leancă să primească un vot „pro”, dar nu a mizat pe susținerea PCRM.

„Sincer credeam că Partidul Liberal va vota pentru Guvern astăzi”, a ținut Filat să sublinieze.

Întrebat dacă Leancă va fi din nou propus pentru funcția de premier, președintele PLDM a îndemnat la „calm” și la discuții „raționale” și „responsabile”.

„Vom discuta la partid, cu colegii din Partidul Democrat, cu președintele țării. Este prematur să spunem dacă Iurie Leancă va fi desemnat din nou candidatul la funcția de premier”, a precizat Filat.

Prim-vicepreședintele PLDM, Iurie Leancă, a declarat joi, după ce cabinetul de miniștri nu a primit susținere parlamentară, că imediat e nevoie de reluarea negocierilor între PLDM, PD și PL, pentru formarea unei alianțe de guvernare.

El a precizat că va accepta să fie propus din nou doar „în cazul în care va fi candidatul PLDM, PD și PL”.

Citește și: Leancă, după votul din Parlament: PLDM, PD și PL imediat trebuie să reia negocierile

CITIȚI ȘI...