Filat: Dacă votează pentru Gaburici, PL va fi cooptat la guvernare

by Genko Genko

În cazul în care Partidul Liberal va acorda susținere parlamentară pentru învestirea Guvernului condus de Chiril Gaburici, atunci va fi cooptat la guvernare, a declarat sâmbătă președintele PLDM, Vlad Filat.

După ce a participat la consultările cu președintele Nicolae Timofti, alături de Chiril Gaburici, Filat și-a exprimat speranța că acesta va fi votat „de toate fracțiunile parlamentare”, ținând să precizeze că dacă PL va acorda vot de încredere Guvernului, atunci va fi cooptat la guvernare.

Rugat în repetate rânduri să comenteze afirmațiile prim-vicepreședintelui PLDM, Iurie Leancă, cum că el nu îl va vota pe Gaburici în Parlament, Filat a amintit că „în cadrul Biroului executiv al partidului candidatura lui Gaburici a fost susținută unanim”, inclusiv cu votul lui Iurie Leancă.

Totodată, el a evocat „pregătirea și echilibrul” lui Iurie Leancă, exprimându-și speranța că aceste calități vor prima în deciziile sale ulterioare.

Anterior, președintele PL, Mihai Ghimpu, a declarat că liberalii nu-l vor susține pe Gaburici la funcția de premier, precizând că acesta este un candidat „pe placul” președintelui PCRM, Vladimir Voronin.

CITIȚI ȘI...