Filat: ”Anumite forțe din exterior doresc subminarea integrității teritoriale a Republicii Moldova”

by Genko Genko

Președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a condamnat, în cadrul unei conferințe de presă, ”acţiunile îndreptate spre subminarea integrităţii teritoriale şi a obiectivului naţional de integrare europeană, întreprinse de unele forţe politice iresponsabile din Republica Moldova, dar şi cu implicarea unor forţe din exterior”.

Acesta și-a început declarația exprimându-și ”respectul pentru etnia găgăuză, pentru identitatea sa culturală, dreptul său la autonomie, precum şi pentru munca depusă pentru promovarea tradiţiilor şi valorilor proprii”.

Totodată, liderul PLDM condamnă forțele politice care ”încearcă să manipuleze opinia publică, să bage zâzanie între oameni şi să destabilizeze situaţia din Republica Moldova. După ce au promovat insistent ideea referendumului ilegal din autonomia găgăuză din data de 2 februarie, aceste forţe încearcă acum să creeze noi focare de instabilitate pe teritoriul Republicii Moldova”.

Declarațiile au fost făcute în contextul organizări referendumului ilegal din Găgăuzia, precum și a aparițiilor în presă a unor informații precum că și în alte zone ale republicii s-ar dori organizarea unor plebiscite asemănătoare.

Independent.md amintește că organizarea referendumului ilegal din Găgăuzia a fost susținută în mod activ de către Partidul Comuniștilor, precum și de către membrii Partidului Democrat din autonomia găgăuză.

CITIȚI ȘI...