FIFA a decis ca România să dispute cu spectatori meciul cu Danemarca, dar nu pe Arena Națională

by Genko Genko

Forul internațional le-a comunicat oficialilor de la „Casa Fotbalului” decizia luată în privința sancțiunii de pe urma incidentelor care au avut loc în timpul partidei desfășurată pe „Arena Națională”, între România și Polonia (0-3), din preliminariile CM 2018.

Așadar, FIFA a informat FRF-ul că meciul cu Danemarca, programat pe 26 martie 2017, se va disputa cu porțile deschise, dar nu și pe „Arena Națională”. Pe lângă acest lucru, forul condus de Răzvan Burleanu va mai trebui să achite o amendă în valoare de 95.000 de franci elvețieni, plus 3.000 de franci elveţieni – costuri de procedură.

„Forul mondial a decis că partida România – Danemarca, următorul meci oficial al , din aceeaşi campanie de calificare, se va disputa cu spectatori în tribune, decizia venind în urma apărării argumentate realizate de departamentul juridic al FRF. Cu toate acestea, partida nu se va putea disputa pe Arena Naţională din Bucureşti, scrie Agerpres.ro.

Sancțiunile complete ale Comisiei de Disciplină FIFA în acest caz sunt: două meciuri din cadrul preliminariilor FIFA 2018 World Cup de pe teren propriu nu se vor disputa pe Arena Națională, sancțiunea aplicându-se cu privire la partida România-Danemarca din 26 martie 2017, iar executarea pentru cea de-a doua partidă fiind suspendată pentru o perioadă de probațiune de 2 ani; amenda stabilită în sarcina FRF este de 95.000 de franci elvețieni plus 3.000 de franci elvețieni, costuri de procedură.

Partida echipei naționale de fotbal a României din 11 noiembrie, disputată la București și câștigată cu 3-0 de Polonia, a fost marcată de mai multe incidente provocate de suporterii români care au aruncat mai multe fumigene, artificii și petarde în teren. Din acest motiv partida a fost întreruptă un minut în prima repriză, iar ulterior atacantul polonez Robert Lewandowski a căzut pe teren după explozia unei petarde în apropierea lui.

CITIȚI ȘI...