Fetiţa care descrie ororile din oraşul bombardat Alep e în viaţă, deşi a „amuţit” pe Twitter

by Genko Genko

Micuţa siriană din Alep, care e faimoasă pe Twitter pentru că descrie ororile bombardamentelor, e teafără şi se află într-un loc sigur alături de familia ei.

Bană Alabed, în vârstă de 7 ani, nu a mai postat nimic pe reţeaua socială de duminică, atunci când atacurile s-au intensificat în Alep.

Citeşte şi: (FOTO şi VIDEO) Rugămintea unei fetițe siriene pentru Putin: Vă rog, nu mai ucideți copii

Mai mulţi utilizatori de Twitter şi-au exprimat, luni, îngrijorarea după dispariţia subită a micuţei de pe reţeaua de socializare, aceştia fiind îngrijoraţi că a fost rănită în bombardamentele din ultima vreme din Alep, sau chiar mai rău, ca ar fi murit.

BBC News a aflat, însă, că fetiţa şi familia sa sunt în siguranţă, într-un loc în care nu a fost divulgat.

Printre cei care au cerut informaţii legate de starea Banei Alabed şi a familiei sale s-a numărat şi scriitoarea J.K. Rowling, care în urmă cu câteva zile i-a trimis acesteia cărţile „Harry Potter” în format digital, pentru a mai uita puţin de ororile care se petrec în jurul său.

Fatemah, mama micuţei, care mai publică pe Twitter în numele fiicei sale, a scris în urmă cu câteva ore un mesaj sfâşietor.

Acesta confirmă că sunt în viaţă, însă din păcate atacurile din Alep nu s-au terminat: „Suntem sub asediu. Nu avem unde merge, în fiecare minut care trece simţim că am putea muri. Rugaţi-vă pentru noi. La revedere”, este mesajul postat pe contul de Twitter care are peste 200.000 de urmăritori.

CITIȚI ȘI...