Facebook lucrează la crearea unui buton „dislike”

by Genko Genko

Mark Zuckerberg a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul Facebook, că se lucrează în aceste momente la un buton de „Dislike”, scrie CNN Money.

„Avem o idee pe care o vom testa în curand, iar în functie de cât de bine va fi primită, o vom extinde treptat”, a declarat fondatorul Facebook.

El a răspuns unei întrebări online pusă de un utilizator al rețelei din Cairo, care l-a întrebat de ce nu există butoane „regret”, „interesant” sau „îmi displace”, în plus față de butonul „îmi place”, care constituie o marcă Facebook ce permite să indice rapid ceea ce se apreciază într-un mesaj publicat pe rețeaua socială.

„Oamenii cer butonul dislike de mulți ani”, a recunoscut Mark Zuckerberg, „iar azi este o zi specială, pentru că este ziua în care pot spune că lucrăm la acest lucru și suntem aproape să demarăm un test”.

El a subliniat că utilizatorii acestei rețele vor mai ales să exprime „empatie” și nu se simt în largul lor să folosească butonul „like” pentru evenimente triste, cum sunt decesele sau criza refugiaților, de exemplu.

CITIȚI ȘI...