Expert: Aeronava prăbușită în Columbia putea să zboare maximum 2965 de km

by Genko Genko

În orele care au au urmat tragediei aviatic din Columbia au fost lansate mai multe supoziţii legate de motivele tragediei. Dacă la început s-a vorbit despre o lipsă de kerosen, ulterior s-a discutat şi despre o eroare de pilotaj, o defecţiune tehnică etc.

Astăzi, s-a aflat că „Turnul de control a fost anunţat că aeronava se confruntă cu probleme legate de combustibil şi că nu mai funcţionează instalaţia electrică. Pilotul a cerut permisiunea unei aterizări de urgenţă, iar până la identificarea unui aeroport i s-a transmis că trebuie să rămână în aer. La un moment dat s-a pierdut legătura”.

descărcare

Din păcate, nu este nici pe departe vorba despre fatalitate. Conform unui expert în aeronautică, contactat de ziarul El Columbiano şi citat de spaniolii de la AS, acest gen de aeronavă străbate în jur de 2965 de kilometri! Cu variaţii în funcţie de cum bate vântul, din faţă sau din spate. Iar traseul de la decolare la aterizare măsura 2.960 de kilometri.

Turnul de control a permis coborârea avionului până la o înălţime de la care să poată începe de urgenţă manevrele de aterizare. Nu a mai reuşit, pentru că s-a prăbuşit în zonele montane împădurite din Cerro Gordo, la câteva zeci de kilometri de aeroportul Jose Maria Cordova de Rionegro, din Medelin, destinaţia aeronavei.

CITIȚI ȘI...