Europarlamentar: ”Moldovenii vor circula fără vize în Europa din luna mai”

by Genko Genko

Cetățenii Republicii Moldova ar urma să beneficieze de regim liberalizat de vize începând cu luna mai a acestui an. Cel puțin așa crede europarlamentarul român Marian Jean Marinescu.

În cadrul unui interviu acordat pentru radio ”Europa Liberă”, vicepreședintele fracțiunii Partidului Popular European din Parlamentul de la Bruxelles a declarat, ca o ”apreciere personală”, că speră ca acordul privind regimul liberalizat de vize să intre în vigoare la sfârșitul lunii mai.

În același context, Marinescu a mai adăugat că ”Moldova trebuie sa îşi urmeze calea pe care a avut-o până acum, să insiste pe respectarea acelui termen – august – pentru semnarea Acordului de Asociere, astfel încât să îşi securizeze drumul catre UE”.

Menționăm că joi, 27 februarie, Parlamentul European urmează să se expună asupra regulamentului care va permite eliminarea vizelor de intrare pe teritoriul UE pentru cetăţenii din Republica Moldova. Dacă regulamentul va fi votat, atunci începând cu lunile mai, cel târziu iunie, cetățenii moldoveni care vor deține pașapoarte bimetrice vor putea călători liber în Uniunea Europeană 180 de zile pe an.

CITIȚI ȘI...