Elon Musk, fondatorul Tesla, a fost numit consilier al președintelui Donald Trump

by Genko Genko

Donald Trump, proaspăt alesul președinte al SUA, l-a numit pe Elon Musk, fondatorul Tesla, în rândul consilierilor săi. De același tratament s-a bucurat și președintele Uber.

America, țara tuturor posibilităților. Sintagma se potrivește de minune, mai ales după rezultatele alegerilor din noiembrie, când Donald Trump a devansat-o pe Hilary Clinton. De atunci și până în prezent, surprizele se țin lanț când vine vorba despre noul președinte al Statelor Unite, scrie automarket.ro.

Cea mai recentă îl are în prim plan pe deja popularul Elon Musk, omul care a fondat Tesla și un avid susținător al politicilor de mediu proliferate de Hilary Clinton pe durata campaniei.

După ce l-a numit pe Trump un om nepotrivit pentru a câștiga alegerile, Elon Musk a fost inclus de acesta în rândul consilierilor săi. Asta deși Trump l-a criticat la rândul său pe Musk pentru faptul că Tesla a construit mașini cu bani oferiți de statul american și s-a opus vehement politicilor de protecție a mediului.

Alături de Elon Musk, printre consilierii președintelui se va număra și Travis Kalanick, directorul executiv Uber. În campania electorală, Trump a făcut declarații critice și la adresa lui Kalanick.

Rămâne de văzut dacă Musk și Kalanick vor reuși să ajungă la un numitor comun cu noul președinte al SUA privind politicile de mediu.

CITIȚI ȘI...