Eliberarea din captivitate și de sub jugul sclavagismului oligarhic

by Genko Genko

Sclavagismul oligarhic. Este nevoie ca Republica Moldova să răsufle liber. Atâta timp, cât țara se va afla în captivitate, cetățenii acestei țări vor deveni mai săraci, dependenți de guvernarea dubioasă. Cea mai mare amenințare, care planează asupra Moldovei, este destrămarea ei ca stat „suveran”.

Cei care astăzi stau în fruntea Republicii Moldova, o guvernează în folosul său și a neamurilor sale, în orice moment își vor putea lua valiza și vor pleca unde vor dori. Ei au furat poporul și țara, și-au făcut rezerve financiare din contul cetățenilor, pentru ei și urmașii urmașilor lor. Lor nu le pasă de Moldova și de acest popor.

Cetățenii au devenit sclavii oligarhilor. Nivelul de sclavagism economico-financiar al populației din Moldova a atins așa nivele, încât nu mai este loc de răbdare. Gruparea oligarhică de la guvernare a devenit, atât de obraznică, încât nu se mai teme de nimic. În Moldova au mai rămas ceva oameni. Nu toți au fost izgoniți la muncă silnică și înjositoare peste hotare. Iar cei care se află peste hotarele țării la muncă înjositoare, se vor întoarce și vor pune umărul la eliberarea țării de gruparea banditească.

Unica cale de izbăvire și eliberare a cetățenilor din lanțurile sclavagismului oligarhic este schimbarea guvernării banditești cu una onestă, curată și profesională.

Eliberarea trebuie să se înfăptuiască pe cale pașnică. Pentru aceasta societatea trebuie să se mobilizeze la maximum la proteste de amploare și să nu le înceteze până nu vor reuși să răstoarne gruparea banditească de la guvernare.

Actuala guvernare trebuie să înțeleagă și să facă concluziile respective, să renunțe singuri de la guvernare. Guvernul trebuie să demisioneze necondiționat, Parlamentul să declare alegeri anticipate, iar în mod obligatoriu să fie alese persoane numai din mediul societății civile, care nu au fost pătați anterior nici într-un mod. Gruparea banditească de bună voie să-și ia inima în dinți și să întoarcă banii furați cetățenilor.

Dacă gruparea de la guvernare nu înțelege corect proporțiile riscurilor la care sunt expuși ei și republica, atunci nu se exclude ca societatea să întreprindă măsurile cele mai dure și netradiționale de aruncare a grupării banditești de la guvernare. În acest caz, cei, care au guvernat Moldova pe parcursul ultimilor ani trebuie să fie reținuți pentru a se stabili nivelul de complicitate și vinovăție la criminalizarea guvernării. Toate partidele absolut, fără nicio excepție, care au luat parte la guvernarea țării, începând cu anii 2001 încoace, în special în perioada 2009-2015, sunt vinovați de situația în care s-a pomenit această republică.

Mânia socială a atins proporții explozibile

Ziua de 6 septembrie este unica zi la care se mai poate conta, pentru a pune capăt sclavagismului oligarhic, scoaterii societății din captivitate și construirea unei noi societăți. Moldova merită să fie un stat independent, democratic și dezvoltat. Mânia societății a crescut atât de mult, încât gruparea de la guvernare își pierde deja orice orientare. Ei înțeleg foarte clar că nu vor scăpa de justiție. Se are în vedere nu justiția oligarhică captivă, care astăzi servește gruparea banditească de la putere, ci cea corectă, echidistantă și democratică.

Protestele trebuie să fie de așa proporții, încât să nu mai fie loc de alte decizii, înafara celor de schimbare a grupării de la guvernare și stabilire a unei guvernări provizorii corecte, din rândurile societății civile. Cetățenii trebuie să protesteze peste tot, atâta timp, cât va fi nevoie, până gruparea banditească de la guvernare nu va fi răsturnată. Cetățenii nu mai au ce pierde. Gruparea de la guvernare le-a luat banii, pensiile, proprietatea, i-au lipsit de cele mai stringente produse, au semănat sărăcie și fărădelege.

Protestele trebuie să cuprindă toate instituțiile de stat și publice, organizații și agenții de stat. La protest trebuie să iasă toți angajații din sfera bugetară, inclusiv din instituțiile de stat, care nu au fost implicați în actele de jefuire a statului și societății.

Data de 6 septembrie trebuie să devină – Ziua eliberării naționale de ghearele captivității și sclavagismului oligarhic.

Gheorghe Costandachi

CITIȚI ȘI...