(VIDEO) TOP Box-Office: Cinci cele mai urmărite filme în weekend

by Genko Genko

Filmul „Blade Runner 2049”, continuarea filmului cult al lui Ridley Scott din 1982, s-a instalat detașat în fruntea box-office-ului nord-american în primul weekend de rulare, potrivit cifrelor provizorii date publicității duminică de Exhibitor Relations, relatează AFP.

Acțiunea filmului „Blade Runner 2049” are loc la circa 30 de ani de la evenimentele din primul film, la finalul căruia vânătorul de recompense Rick Deckard (Harrison Ford) reușește să elimine o bandă de replicanți, androizi cu înfățișare umană realizați prin inginerie genetică, cu excepția unuia dintre ei, Rachel.

Harrison Ford joacă și în acest film alături de Ryan Gosling, în rolul ofițerului K — un replicant de nouă generație—, în regia canadianului Denis Villeneuve, al cărui nume a fost sugerat de Ridley Scott pentru regizarea acestui sequel, pentru care el a fost coproducător și coscenarist.

În trei zile, filmul a avut încasări de 31,5 milioane de dolari în SUA și Canada. Potrivit lui Paul Dergarabebian de la ComScore, filmul original a avut încasări de 27,58 milioane de dolari în sălile de cinema în 1982, scrie AFP citat de Agerpres.

Pe locul doi se află un alt nou intrat în clasament, „The Mountain Between Us”, regizat de Hany Abu-Assad. În acest film, Kate Winslet și Idris Elba — în rolurile a doi necunoscuți — încearcă să supraviețuiască după prăbușirea avionului în care se aflau pe un lanț muntos înzăpezit și cu puține șanse de a fi salvați. Filmul a avut încasări de 10,1 milioane de dolari în acest weekend.

Filmul horror „It”, adaptat după un roman al maestrului genului Stephen King, se află pe locul al treilea cu încasări de 9,6 milioane de dolari în ultimul weekend și 304,9 milioane în cinci săptămâni.

Pe locul al patrulea a intrat filmul de animație „My Little Pony”, cu încasări de 8,8 milioane de dolari. Inspirată de universul jucăriilor Hasbro, animația „My Little Pony” beneficiază de vocile lui Emily Blunt, Michael Peńa și Zoe Saldańa. Confruntându-se cu o amenințare teribilă care planează asupra orașului lor, Ponyville, eroinele din film trebuie să se îmbarce într-o mare aventură pentru a-și proteja căminul.

Cu toate aceste noi lansări, filmul de acțiune „Kingsman: The Golden Circle” a căzut de pe primul loc pe locul al 5-lea, cu încasări de 8,1 milioane de dolari în ultimele trei zile și 80 de milioane de dolari în trei săptămâni.

CITIȚI ȘI...