După ce a impus embargou asupra cărnii europene, Rusia a importat de 10 ori mai multă din Turcia

by Genko Genko

Exporturile de alimente ale Turciei spre Rusia au atins valori record în 2014, în special în industria cărnii unde acestea au crescut de zece ori, a declarat marţi ambasadorul Rusiei în Turcia, Andrey Karlov.

‘Exportul unor produse turceşti spre Rusia a atins valori record. În perioada ianuarie-noiembrie 2014 livrările de produse din carne în Rusia au crescut de zece ori comparativ cu 2013 în tip ce exporturile de peşte s-au dublat iar exporturile de vegetale au crescut cu 10%’ a declarat Andrey Karlov. Potrivit acestuia, valoarea schimburilor comerciale între Rusia şi Turcia a depăşit 30 de miliarde de dolari până la finele anului trecut, scrie Agerpres.

La începutul lunii august, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat un decret care interzice importurile de produse agricole şi alimentare provenite din ţările care au impus sancţiuni Rusiei, în contextul crizei din Ucraina. Lista includea produse din carne şi lapte, precum şi fructe şi legume provenite din SUA, UE, Canada, Australia şi Norvegia.

Tot în 2014, Federația Rusă a impus embargouri și asupra mai multor tipuri de alimente din Republica Moldova, după ce țara noastră a semnat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.

Turcia nu s-a alăturat sancţiunilor occidentale şi astfel a dobândit oportunitatea de a-şi creşte exporturile spre Rusia.

CITIȚI ȘI...