După ce i-a „salvat” pe cei din Crimeea, Rusia vrea să-și apere și „compatrioții” din Donețk

by Genko Genko

După ciocnirile violente între manifestanții „pentru unitatea Ucrainei” și cei pro-ruși de joi de la Donețk, care s-au soldat cu moartea unei persoane, Ministerul rus al Afacerilor Externe a publicat un comunicat prin care își anunță îngrijorarea față de „concetăţenii şi compatrioţii” Rusiei din Ucraina.

„Autorităţile de la Kiev nu controlează situaţia din ţară (…). Rusia este conştientă de responsabilitatea pe care o are faţă de viaţa concetăţenilor şi compatrioţilor săi din Ucraina şi îşi rezervă dreptul de a-i proteja”, afirmă ministerul într-un comunicat.

„Am declarat în repetate rânduri că autorităţile care au ajuns la putere la Kiev trebuie să îi dezarmeze pe combatanţi, să asigure securitatea populaţiei şi dreptul oamenilor de a organiza manifestaţii”, se mai arată în text.

Numeroşi ucraineni cred că Rusia nu se va opri la frontierele Crimeei, asupra căreia forţe ruse au preluat controlul şi în care, duminică, va avea loc un referendum privind alipirea la Rusia a peninsulei ucrainene.

CITIȚI ȘI...