Droguri și seringi utilizate, depistate în biroul unui angajat din cadrul Preturii sectorului Centru

by Genko Genko

Ofițerii Direcției Antidrog a Inspectoratului Național de Investigații au efectuat percheziții în biroul de serviciu al funcţionarului public, specialist principal în cadrul Preturii sectorului Centru din municipiul Chişinău, care la 25 noiembrie 2016, a fost reținut în flagrant în timp ce comercializa heroină.

Astfel, din biroul suspectului au fost ridicate seringi utilizate cu urme de sânge dar și alte susbtanțe, obiecte, instrumente, utilizate la prepararea heroinei, un pachețel confecționat artizanal din folie de staniol în care se afla un gram de heroină.

Polițiștii susțin că persoana reținută nu era antrenată numai în distribuirea drogurilor, dar și în consumul acestora la locul de muncă.

Reamintim, că în timpul reținerii asupra acestuia au fost depistate aproximativ 0,5 gr de substanţă solidă asemănătoare cu heroina. Pentru demonstrarea vinovăţiei acestuia, a fost efectuată o achiziţie de control, fiind procurat prin intermediul unui investigator sub acoperire o doză de heroină. Un gram de heroină funcţionarul îl vindea la preţul de 2400 de lei.

Actualmente, suspectul este arestat pentru 30 de zile. Anterior, acesta a fost condamnat pentru infracţiuni similare.

Dacă i se va dovedi vinovăția, acesta riscă închisoare de la 7 la 15 ani.

CITIȚI ȘI...