Două Mari Premii în acelaşi weekend, ideea lui Ecclestone pentru a relansa Formula 1

by Genko Genko

Bernie Ecclestone, conducătorul Campionatului Mondial de Formula 1, a lansat ideea organizării a două Mari Premii pe parcursul aceluiaşi weekend, estimând că astfel ar putea fi relansat interesul în rândul publicului şi al sponsorilor faţă de cea mai importantă competiţie automobilistică a planetei.

Miliardarul englez consideră că Formula 1 ar putea atrage mai mulţi fani dacă ar renunţa la formatul cu un singur Grand Prix, care să fie înlocuit cu două curse mai scurte.

„Oamenii au o capacitate de atenţie mult mai scurtă şi multe sporturi au în vedere reducerii formatului competiţiilor lor”, a explicat Ecclestone într-un interviu acordat publicaţiei Sunday Times.

„Audienţele tv au fost în creştere pentru Marele Premiu al Braziliei. Am avut o cursă lungă, cu o ploaie puternică şi multe accidente, însă asta a implicat existenţa a două starturi, din cauza drapelului roşi, iar oamenii s-au adunat în faţa televizoarelor lor”, a adăugat oficialul englez.

Ecclestone este de părere că „trebuie revizuit conceptul tradiţional cu o singură cursă”, propunând în schimb „două curse de câte 40 de minute, cu o pauză de 40 de minute între ele, în care piloţii să poată fi intervievaţi, iar mecanicii să se ocupe de maşini”. Acest lucru ar atrage, în opinia sa, mai mulţi telespectatori şi ar mări, totodată, interesul difuzorilor şi sponsorilor competiţiei.

El şi-a exprimat, însă, scepticismul în legătură cu posibilitatea punerii în aplicare a unei asemenea modificări. „Nu ştiu dacă vom avea curajul să facem asta”, a recunoscut Ecclestone.

CITIȚI ȘI...