Dorin Chirtoacă, în vizită de lucru la Luxembourg

by Genko Genko

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, se află într- o vizită de lucru la Luxembourg, în calitate de raportor al Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei.

În cadrul misiunii de monitorizare, Dorin Chirtoacă, alături de reprezentantul Elveției în Congres, Marianne Hollinger examinează acţiunile întreprinse în baza angajamentelor asumate de Luxembourg în sfera democraţiei locale şi transferului de putere către autorităţile locale, odată cu semnarea Cărţii Europene a Autoguvernării Locale în anul 1987, potrivit unui comunicat al Primăriei.

Dorin Chirtoacă şi Marianne Hollinger au avut întrevederi cu conducătorii de rang înalt ai Luxembourgului, inclusiv cu preşedintele Consiliului de Stat, preşedintele Camerei Deputaţilor, preşedintele Curţii Constituţionale, ministrul de Interne, dar şi cu preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Anne Brasseur.

Edilul capitalei va mai avea în zilele următoare întrevederi cu reprezentanţii Băncii Europene pentru Investiţii (BEI), care îşi are sediul central în Luxembourg. Chirtoacă va discuta despre implementarea şi realizarea celor 3 proiecte desfăşurate în Chişinău cu sprijinul BEI, şi anume achiziţionarea troleibuzelor noi, reabilitarea a 6 străzi din centrul oraşului şi modernizarea sistemului de aprovizionare cu apă şi canalizare.

De asemenea, Dorin Chirtoacă va solicita susţinerea Băncii Europene pentru Investiţii în realizarea a noi proiecte în Chişinău, precum creşterea eficienţei energetice, reabilitarea termică a clădirilor şi managementul deşeurilor.

CITIȚI ȘI...