Dorin Chirtoacă: „Dodon și Usatâi vor să fie arestați”

by Genko Genko

Liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, și cel al Partidului Politic „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, acționează la comanda serviciilor speciale rusești, spune edilul capitalei Dorin Chirtoacă, care a adăugat că cei doi „vor să fie arestați”.

„Blocarea bulevardului Ștefan cel Mare de către protestatarii din fața Parlamentului este o acțiune da banditism. Dodon și Usatîi caută să fie arestați. Ei își doresc un președinte precum Putin și Lukașenko, dar nu pun problema unde ar fi fost acum, dacă se aflau în astfel de țări pe care le conduc cei doi”, a spus Chirtoacă.

Potrivit edilului, Dodon și Usatîi acționează la comanda serviciilor speciale rusești, iar oamenii trebuie să conștientizeze acest lucru, pentru a nu ajunge ca și Crimeea.

„Dodon și Usatîi acțiunează la comanda serviciilor speciale ruse. Societatea trebuie să înteleagă că nu este vorba de un protest împotriva hoților din Chișinău sau din întreaga țară, dar este un scenariu al serviciilor rusești. În fața noastră sunt niște bandiți, iar lumea trebuie să înțeleagă acest lucru, pentru a nu ajunge ca și Crimeea, Lugansk sau Donbas”, a mai spus Chirtoacă.

Edilul a cerut Direcției juridice a primăriei Chișinău să depună o plângere penală la Procuratură. „Nu se poate ca ei să încalce până și copul penal și să nu fie pedepsiți”, a spus Chirtoacă.

Amintim că, Renato Usatîi și grupul său de protestatari instalați în fața Parlamentului au blocat luni, din nou, bulevardul Ștefan cel Mare, pe segmentul străzilor Maria Cebotari – Serghei Lazo. Aceștia au parcat zeci de mașini în mijlocul străzii, fapt ce a îngreunat traficul rutier și a creat ambuteiaje în întreaga capitală la primele ore ale dimineții.

CITIȚI ȘI...