Chirtoacă: Alegerile anticipate sunt un pericol. Partidele de stânga ar putea lua puterea

by Genko Genko

Chișinăul a rămas o insulă a direcției pro-europene, iar în cazul unor alegeri anticipate există pericolul ca „partidele de stânga, care vor să ne ducă în Asia, să preia puterea”, comentează edilul capitalei, Dorin Chirtoacă, protestele din centrul Chișinăului, care continuă a doua săptămână, și revendicările manifestanților.

„Rezultatul alegerilor locale ne arată foarte clar că orașul Chișinău a rămas o insulă a direcției pro-europene. Trebuie să vedem dacă cei care cer alegeri anticipate vor obține 50% de voturi, vor putea guverna țara sau dacă partidele de stânga, care vor să ne ducă în Asia, vor prelua puterea”, spune Chirtoacă.

Totuși edilul capitalei spune că ceea ce se întâmplă în Piața Marii Adunări Naționale este un fenoment inedit, iar „presiunea societății trebuie să continue, pentru că actuala guvernare are multe restanțe la capitolul reforme”.

Zeci de mii de oameni au protestat duminică în PMAN, manifestanții fiind hotărâți să stea în centrul capitalei până în momentul în care dezideratele lor vor fi îndeplinite.

În condițiile în care actuala guvernare a dat dovadă că nu își dorește să îndeplinească niciuna dintre revendicările protestului din 6 septembrie, Consiliul Marii Adunări Naționale (CMAN) ar putea îndemna populația la grevă generală și nesupunere civică.

O prevedere în acest sens a fost votată în cadrul protestului de duminică, 13 septembrie, de zeci de mii de manifestanți, în mod unanim.

CITIȚI ȘI...