Doi dintre cei mai importanți sponsori ai FIFA cer demisia lui Blatter

by Genko Genko

Coca-Cola şi McDonalds, doi dintre cei mai mari sponsori ai FIFA, au cerut vineri demisia preşedintelui forumului internaţional de fotbal. În replică, avocatul lui Sepp Blatter a anunţat că preşedintele FIFA nu va demisiona, în ciuda presiunilor, anunţă AFP.

„Pentru binele jocului, Coca-Cola a cerut preşedintelui FIFA, Joseph Blatter să demisioneze imediat, în aşa fel încât, să înceapă o reformă credibilă şi un proces de reconstrucţie durabil”, a afirmat într-un comunicat gigantul din industria băuturilor răcoritoare.

„Chiar daca Coca-Cola este un sponsor de prim rang al FIFA, Blatter nu este de acord cu poziţia companiei şi nu va demisiona”, a declarat avocatul şefului FIFA, Richard Cullen.

„Evenimentele din ultimele săptămâni au continuat să afecteze reputaţia şi au diminuat încrederea publicului în conducerea sa”, a anunţat într-un comunicat compania McDonalds.

În vârstă de 79 de ani Blatter, preşedinte FIFA din 1998, trebuie să renunţe la postul său în 26 februarie 2016. FIFA a fost zdruncinată recent de un scandal, după ce la sfârşitul lunii mai şapte oficiali ai organizaţiei au fost acuzaţi că au primit mită milioane de dolari.

CITIȚI ȘI...