Doi copii au fost salvați de la înec

by Genko Genko

Doi copii au fost salvați de la înec, după ce s-au prăbușit sub gheața lacului „Valea Trandafirilor” din capitală.

Incidentul a avut loc joi, 13 februarie, în jurul orei 17. Angajații stației de salvare numărul cinci au observat că pe mal se plimbau fără supraveghere doi minori și i-au atenționat să nu meargă pe gheața lacului. Însă cei doi copii, în vârstă de șapte și opt ani, au ignorat avertizările salvatorilor și au pășit pe stratul subțire de gheață. În consecință, s-au prăbușit în apă. Despre aceasta informează serviciul de presă al Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale.

Salvatorii au intervenit imediat și au scos copiii din apa înghețată. Deși au fost expuși puțin timp temperaturilor scăzute, cei mici au avut nevoie îngrijiri medicale. Ei au fost adăpostiți și au primit alte haine, iar ulterior a fost anunțată poliția.

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale îi atenționează pe cei care au în grijă minori, să dea dovadă de responsabilitate maximă, pentru a preveni cazurile excepționale care se pot solda cu pierderi de vieți omenești. De la începutul anului curent, au fost salvate de la înec șase persoane, dintre care doi minori.

CITIȚI ȘI...