Dodon şi socialiștii vor să transforme Republica Moldova în republică prezidențială

by Genko Genko

Săptămâna viitoare, începe campania de colectare a semnăturilor pentru trecerea la o republică prezidențială. O decizie în acest sens a fost luată la ședința Consiliului Republican al Partidului Socialiștilor, la care a participat și șeful statului, Igor Dodon.

Văzând că nu are prea multe prerogative, Dodon împreună cu socialiștii au decis să transforme Republica Moldova în republică prezidențială. Astfel, aceştia promit şi o amplă campanie de colectare a semnăturilor.

În cadrul Consiliului Republican al PSRM s-a decis susținerea inițiativei de colectare la nivel național a semnăturilor pentru trecerea la republică prezidențială. „Autoritățile au interzis Președintelui să organizeze un referendum consultativ – activiștii Partidului Socialiștilor vor organiza acest referendum în fiecare localitate din țară, pe fiecare stradă, în fiecare curte și în fiecare casă”, se arată în rezoluţia PSRM.

Socialiștii anunță ar trebui să colecteze cel puțin 70% din semnăturile tuturor cetățenilor țării care au drept de vot.

Ulterior, aceste semnături vor fi transmise tuturor organelor puterii de stat ale țării, precum și Congresului PSRM ca argument pentru introducerea modificărilor în Programul partidului.

CITIȚI ȘI...