Dodon pleacă la Moscova; Iată ce va discuta cu rușii

by Genko Genko

Liderul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon, a plecat marți seara la Moscova, unde va avea o întrevedere cu reprezentanții Serviciului Federal de Supraveghere Veterinară şi Fitosanitară, „Rosselihoznadzor”, în condițiile în care susținătorii proruși protestează în fața Parlamentului de mai bine de o săptămână.

Într-un mesaj pe o rețea de socializare, Dodon a anunțat că efectuează o vizită în capitala Federației Ruse, și pentru a „eliminat suspiciunile”, acesta spune că se va întâlni cu autoritățile ruse din cadrul serviciului „Rosselihoznadzor”.

Potrivit acestuia, vizita se încadrează în seria de acţiuni care prevede eliminarea embargoului impus de Federația Rusă în vara anului 2014 produselor moldovenești.

Dodon spune că va solicita conducerii serviciului „Rosselihoznadzor” să permită importul de vin și conserve din Republica Moldova, solicitând totodată autoritățile ruse să elimine taxele vamale la unele produse moldovenești.

Amintim că, la 21 iulie 2014 Rosselkhoznadzor a interzis importul fructelor moldoveneşti, din cauza „numărului mare de nereguli fitosanitare”. Embargoul vizează mere, pere, gutui, caise, cireșe și piersici, nectarine, prune și porumb.
a

CITIȚI ȘI...