Dodon nu mai este deputat: Comisia Juridică a avizat pozitiv cererea privind renunţarea acestuia la mandat

by Genko Genko

Comisia Juridică, numiri şi imunităţi a avizat pozitiv cererea lui Igor Dodon privind renunţarea la mandatul de deputat. Totuși decizia privind renunțarea la mandatul de deputat a socialistului va fi luată de Parlament.

Fotoliul lui Dodon urmează să fie ocupat de următorul candidat de pe lista PSRM la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014. Acesta ar putea fi Irina Mizdrenco, preşedintele Organizaţiei teritoriale a PSRM.

Marți, Curtea Constituțională a validat scrutinul prezidențial, astfel Igor Dodon este noul președinte al Republicii Moldova. Acesta ar urma să depună jurământul până la 28 decembrie curent.

După validarea de marți a scrutinului prezidențial, Dodon a anunțat că va solicita ca învestirea sa în funcție să aibă loc cât mai rapid.

„Ziua de învestire să fie cât mai rapid. Sper să nu fie tergiversări și aici. Conform termenilor legali, ziua inaugurării este numită de președintele Parlamentului împreună cu Curtea Constituțională. Ei au termen până la 28 decembrie, dar eu voi solicita să fie cât mai rapid”, a declarat Igor Dodon.

Potrivit legii, depunerea jurământului și învestirea în funcție a președintelui are loc în fața Parlamentului, Guvernului și a judecătorilor de la Curtea Constituțională.

CITIȚI ȘI...