Dodon mai așteaptă; Când va fi învestit în funcția de președinte

by Genko Genko

Președintele ales, Igor Dodon, va aștepta până la 23 decembrie pentru a fi învestit în funcție, chiar dacă anterior a cerut conducerii Parlamentului să grăbească această procedură.

Parlamentul a anunțat pe pagina de Facebook că „ședinţa solemnă comună a Parlamentului şi a Curţii Constituţionale, pentru Ceremonia de învestitură a Preşedintelui Republicii Moldova va avea loc la 23 decembrie, ora 13.00, la Palatul Republicii”.

După validarea de marți a scrutinului prezidențial, Dodon a anunțat că va solicita ca învestirea sa în funcție să aibă loc cât mai rapid.

„Ziua de învestire să fie cât mai rapid. Sper să nu fie tergiversări și aici. Conform termenilor legali, ziua inaugurării este numită de președintele Parlamentului împreună cu Curtea Constituțională. Ei au termen până la 28 decembrie, dar eu voi solicita să fie cât mai rapid”, a declarat Igor Dodon.

Potrivit legii, depunerea jurământului și învestirea în funcție a președintelui are loc în fața Parlamentului, Guvernului, a judecătorilor de la Curtea Constituțională, membrii CEC și judecătorii de la CSJ.

CITIȚI ȘI...