(DOC) Surpriza deputaților pentru Timofti, la final de mandat: Mașină, birou și asistent personal în următorii 4 ani

by Genko Genko

Președintele Nicolae Timofti urmează să beneficieze de mai multe facilități după expirarea mandatului, dacă o inițiativă legislativă semnată inclusiv de spicherul Andrian Candu se va bucura de susținere în Parlament.

Candu, alături de colegul său de partid Sergiu Sîrbu, dar și deputații transfugi Ștefan Creangă și Igor Vremea sunt autorii unor modificări a Legii cu privire la asigurarea activității președintelui Republicii Moldova.

Astfel, președintele va beneficia în mod obligatoriu de automobil, iar timp de 4 ani de la expirarea mandatului i se va asigura un birou și un asistent personal.

„Experienţa unui fost preşedinte nu trebuie de neglijat” iar facilitățile acordate președinte „vor asigura o conlucrare eficientă cu un fost preşedinte şi va permite acestuia să se dedice unei activităţi utile societăţii, având experienţa importantă a unui fost şef de stat”, susțin autorii.

Astfel, ei propun ca fostul președinte să fie asigurat cu „automobil permanent, iar pe o perioadă de 4 ani birou și asistent personal”.

Legea în redacția veche deja prevedea ca președintele, după expirarea mandatului, să beneficieze de pensie, asistență medicală gratuită, tratament balneo-sanatorial gratuit, imunitate diplomatică și asigurare a securităţii.

CITIȚI ȘI...