(DOC) Scrie contestație dacă la secția ta de votare s-au epuizat buletinele de vot

by Genko Genko

La mai multe secții de votare din țară și de peste hotarele țării s-au epuizat buletinele de vot. În context, Comisia Electorală Centrală anunță că încearcă să remedieze situația, redirecționând cetățenii spre alte secții de votare. Chiar și așa, există riscul ca un număr impunător de cetățeni să nu își exercite dreptul constituțional.

Legislaţia prevede că alegătorul are dreptul să conteste orice acţiune, inacţiune sau act al biroului electoral al secţiei de votare. Respectiv, dacă alegătorul s-a prezentat la biroul electoral şi acesta nu i-a permis să voteze din diferite motive, el are dreptul să facă o contestaţie adresată biroului electoral, acesta va trebui s-o examineze şi să adopte o soluţie. În cazul în care alegătorului nu-i place soluţia, el are dreptul s-o conteste în instanţa de judecată. Toate contestaţiile vor fi anexate în raportul biroului electoral, vor fi transmise în Moldova şi aici vor fi examinate de instanţele naţionale de judecată.

Pe internet, circulă tot felul de opinii referitoare la această problemă, iar unii internauți au anexat și modele de cerere.

Către ora 19:40, 700 de moldoveni au depus contestații la Londra pentru că nu au putut să voteze.

330942753 Contestatie Lipsa Buletine by Victoria Borodin on Scribd

CITIȚI ȘI...