(DOC) Raportul alternativ al PSRM: Conducerea BNM trebuie să răspundă penal

by Genko Genko

Partidul Socialiștilor, nemulțumit de raportul Comisiei parlamentare de anchetă privind situația din sistemul financiar-bancar, a prezentat o versiune proprie a concluziilor anchetei.

Potrivit socialiștilor, delapidările din cele trei bănci au fost făcute la indicația „actualei coaliții de guvernare, în frunte cu Plahotniuc, Filat și Voronin”. Totodată, PSRM susține că aceste acțiuni nu puteau fi făcute fără „acceptul BNM”, ei cerând „atragerea la răspundere penală a conducerii BNM”.

De asemenea, de vină s-ar face și CNA-ul, instituție care nu a intervenit în urma „tranzacțiilor dubioase” între BEM, Banca Socială și Unibank.

În acest sens, socialiștii cer demisia angajaților Procuraturii Generale și CNA, care sunt responsabili de problema spălărilor de bani.

O alte propunere a PSRM este ca cele trei bănci cu probleme să fie naționalizate, iar în acest sens să fie utilizate cele 10 miliarde de lei acordate cu garanția Guvernului, pentru a fi salvate. În opinia socialiștilor, BEM, Banca Socială și Unibank oricum nu vor fi în stare să returneze aceste credite.

Raportul integral al socialiștilor îl puteți vedea mai jos.

Amintim că la această oră Parlamentul, fără participarea fracțiunii PSRM, dezbate în ședință închisă raportul propus de comisie.

CITIȚI ȘI...