(DOC) Protestatarii solicită ședință a Parlamentului pe 4 octombrie: „Va fi ziua în care nu doar cerem, dar luăm”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Consiliul Marii Adunări Naționale (CMAN) din 6 septembrie solicită Parlamentului să se convoace în ședință extraordinară la data de 4 octombrie, atunci când urmează să aibă loc o nouă manifestație amplă de protest.

CMAN a lansat un apel către președintele Republicii Moldova, deputații din Parlament și membrii Guvernului, solicitând fiecărui membru în parte din cadrul acestor instituții să spargă „cercul vicios al interesului de partid și oligarhic și să acționați în mod independent, ca niște adevărați reprezentanți ai poporului, având un mandat plenipotențiar din partea acestuia”.

„Dat fiind faptul că Proclamația Marii Adunări Naționale cuprinde chestiuni de domeniul tuturor instituțiilor vizate, vă solicităm să vă întruniți de urgență într-o ședință comună cu participarea la aceasta a membrilor Consiliului Marii Adunări Naționale, în vederea îndeplinirii revendicărilor populare, inclusiv demiterea imediată a funcționarilor și demnitarilor menționați în Proclamație, pentru complicitate la capturarea statului și a instituțiilor din subordine de către oligarhia criminală condusă de Plahotniuc, cu înlocuirea obligatorie a acestora cu persoane integre și profesioniste consultate cu reprezentanții ai societății civile ai protestatarilor apolitici, ai organismelor internaționale și, după caz, asociațiile profesionale”, se arată în apelul CMAN.

„Solicităm ca la 4 octombrie membrii Guvernului și Parlamentului să fie cu toții la serviciu, să se întrunească într-o ședință comună la care să participe și membrii CMAN. Rămâne la disrecția lor dacă vor veni să fie în Parlament sau nu vor veni. Noi oricum vom fi aici, iar de data asta va fi adunarea în care nu mai cerem, dar pur și simplu luăm, ne luăm țara înapoi”, a declarat Andrei Năstase, președintele CMAN.

Apelul poate fi văzut integral mai jos.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...