(DOC) Câți bani a câștigat Voronin în 2013

by Genko Genko

Vladimir Voronin, liderul PCRM, și-a făcut publică declarația de avere pentru anul 2013. Conform acesteia, fostul președinte al Republicii Moldova a obținut în anul trecut puțin peste 88 de mii de lei din salariul de parlamentar.

Totodată, acesta a obținut dobânzi nesemnificative din mai multe depozite bancare, precum și aproximativ 180 de mii de lei din pensii și indemnizații. Grosul banilor în 2013 Voronin i-a agonisit din dividendele pe care le deține la ”Fincombank”, aproximativ 530 de mii de lei.

În declarația de avere fostul președinte a mai trecut mai multe bunuri imobile deținute în Dubăsari, Chișinău și Budești. Valoarea cadastrală a acestora este de peste 2 milioane de lei. El mai deține și active financiare de aproximativ 1,5 milioane de lei.

Publicarea declarației de avere de către Voronin vine la câteva zile după ce în presă au apărut informații cum că aceasta și familia sa ar deține zeci de automobile de lux, înmatriculate în Moldova cât și înafara țării. Liderul PCRM a negat vehement aceste informații.

În declarație nu este specificat nici măcar un automobil.

VoroninVladimir(1)

CITIȚI ȘI...