(DOC) Administrația din Găgăuzia îi cere lui Lavrov să deschidă un consulat al Federației Ruse la Comrat

by Genko Genko

După ce administrația din Găgăuzia i-a cerut lui Putin să simplifice procedura de acordare a cetățeniei ruse pentru moldoveni, aceştia au solicitat Ministrului de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, să examineze posibilitatea de a deschide un consulat al Federației Ruse la Comrat.

Başcanul Găgăuziei Mihail Formuzal și Președinte Adunării Populare a Găgăuziei, Dmitri Konstantinov, au remis o scrisoare către Ministrul Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, în care se cere examinarea posibilităţii de a deschide un consulat al Federației Ruse la Comrat, relatează portalul gagauzinfo.md.

„Conform acordurilor la care s-a ajuns în cadrul reuniunii dintre Duma de Stat și Guvernul Federației Ruse în timpul vizitei delegației UTA Găgăuzia la Moscova din 25-27 martie 2014, vă rugăm să luați în considerație posibilitatea deschiderii unui consulat al Federației Ruse în capitala autonomiei, Comrat. Acest lucru ar putea da un nou impuls relațiilor comerciale și economice, educaționale, culturale și umanitare” , se menționează în scrisoare.

Reprezentanții găgăuziei și-au exprimat încrederea că în viitor apropiat relațiile ruso-găgăuze „se vor extinde și își vor găsi sprijin mult mai eficient”.
1396419128_pisimo_lavrovu_001

1396419150_pisimo_lavrovu_002

CITIȚI ȘI...