Doar 16% din francezi mai au încredere în Francois Hollande

by Genko Genko

Popularitatea președintelui Franței, François Hollande, continuă să înregistreze valori minime istorice și a ajuns la 16%, potrivit unui sondaj de opinie publicat joi de versiunea franceză a publicației Huffington Post și ‘iTéle’ și realizat de institutul YouGov.

Sondajul de opinie a fost realizat prin Internet între 6 și 10 februarie, adică înainte ca șeful statului francez să efectueze vizita oficială în SUA pentru a se întâlni cu președintele Barack Obama.

Potrivit aceluiași studiu, principalul motiv de îngrijorare pentru francezi este șomajul, care îi preocupă pe 31% dintre subiecți, urmat de impozite (18%) și datoria și finanțele publice (10%).

Referitor la alegerile municipale, care vor avea loc în Franța în zilele de 23 și 30 martie, 63% dintre subiecți afirmă că își vor stabili opțiunea în funcție de ‘provocările politicii locale’, iar 22% vor ține cont de politica națională.

Săptămâna aceasta, un sondaj de opinie realizat de TNS Sofres a arătat că Frontul Național (FN) a atins cel mai înalt nivel al său de popularitate, în condițiile în care 34% dintre francezi spun că sprijină ideile partidului de extremă dreaptă. De când Marine Le Pen a preluat conducerea formațiunii, înlocuindu-l pe tatăl său, Jean-Marie Le Pen, în 2011, adeziunea populației a crescut necontenit: 22% în momentul respectiv, 31% în 2012, 32% în 2013 și 34% în prezent

CITIȚI ȘI...