Directorul MoldATSA a fost demis

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Administratorul întreprinderii de stat responsabilă de siguranţa traficului aerian, „MoldATSA”, Veaceslav Frunze, a fost demis. Un ordin în acest sens a fost semnat de ministrul Transporturilor, Iurie Chirinciuc.

Potrivit ministerului, demisia lui Frunze face parte din procesul de reorganizare și eficientizare a activităților din cadrul întreprinderii „MoldATSA”.

Motivele deciziei ar fi fost diminuarea neîntemeiată de către director a unor beneficii băneşti pentru controlorii întreprinderii, în timp ce pentru administraţia întreprinderii aceste beneficii continuau să fie aplicate ilegal.

În acest sens, ministrul Transporturilor a menționat că noul director al întreprinderii va trebui să reorganizeze aparatul administrativ care, s-a devedit a fi unul exagerat de mare și ineficient.

„În pofida faptului că angajații au restanțe salariale, conducerea întreprinderii ridică salarii de zeci de mii de lei, o astfel de administrare a patrimoniului public este inadmisibilă”, a menționat Chirinciuc.

Adrian Boldescu va asigura interimatul funcţiei de administrator al întreprinderii până la organizarea concursului pentru selectarea noului şef al companiei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...