Din 2011, Turcia a cheltuit 7,6 miliarde de dolari pentru ajutorarea refugiaților sirieni

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Turcia a cheltuit 7,6 miliarde de dolari pentru ajutorarea a 2,2 milioane de refugiați sirieni de la izbucnirea conflictului civil din această țară, în 2011, a declarat vineri viceprim-ministrul turc Numan Kurtulmus, informează DPA.

De la începutul acestui an, paza de coastă turcă a salvat 53.228 de migranți care încercau să ajungă în Europa, a mai spus Kurtulmus, citat de postul NTV. Totodată, 274 de migranți s-au înecat în apele teritoriale ale Turciei în acest an, a menționat oficialitatea turcă.

Turcia, care are frontieră comună cu Siria pe o lungime de 900 de kilometri, este un punct principal de plecare pentru migranții și refugiații care doresc să ajungă în Europa.

Comentariile făcute de Kurtulmus coincid cu vizita în Turcia a ministrului de externe german Frank-Walter Steinmeier, venit să discute în principal despre asistența acordată refugiaților.

Turcia adăpostește pe teritoriul său cel mai mare număr de sirieni decât orice altă țară. Totuși, majoritatea sirienilor nu au drept de muncă în Turcia, iar grupurile care militează pentru drepturile omului atrag atenția că o altă mare problemă o reprezintă cazarea acestor refugiați.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...