Diego Forlan își încheie cariera internațională

by Genko Genko

Atacantul uruguayan Diego Forlan, cel mai bun jucător de la Cupa Mondială de fotbal din 2010, a anunțat, joi, că se retrage de la echipa națională la vârsta de 35 de ani, informează AFP.

„A fost o decizie dificilă. Dar, am simțit că a venit momentul. Orice lucru are un început și un sfârșit. Am simțit că a venit timpul să las locul tinerei generații de jucători. A venit timpul pentru ca echipa națională să meargă în altă direcție”, a explicat jucătorul în cadrul unei conferințe de presă desfășurată la echipa sa de club, Cerezo Osaka, din a doua divizie niponă.

Forlan a înscris 36 de goluri în 112 selecții la prima reprezentativă, a participat la trei Cupe Mondiale (2002, 2010 și 2014) și a câștigat Copa America în 2011.

Originar din Montevideo, Forlan a fost desemnat cel mai bun jucător al Cupei Mondiale din 2010 și s-a aflat pe primul loc în clasamentul marcatorilor turneului final, alături de germanul Thomas Mueller, olandezul Wesley Sneijder și spaniolului David Villa, cu cinci realizări. Selecționata Uruguayului a ajuns până în semifinalele Mondialului din Africa de Sud.

„Decizia mea este pur și simplu o chestiune legată de vârstă. Anul acesta este programată Copa America (în Chile, 10 iunie-4 iulie), apoi sunt meciurile din preliminariile Cupei Mondiale. Am simțit că trebuie să las locul altora. Însă nu m-am gândit să încetez fotbalul, pentru că încă am o condiție fizică optimă”, a asigurat jucătorul, care a adăugat că are ambiția de a promova cu Cerezo Osaka în prima divizie japoneză la finalul sezonului.

Forlan, care a jucat în cariera sa la Manchester United (campion al Angliei în 2003), Villarreal și Atletico Madrid (câștigător al Europa League în 2010), este al doilea cel mai bun marcator al selecționatei „celestă” după atacantul Barcelonei, Luis Suarez (43).

Ultima sa apariție în tricoul echipei naționale datează de la Cupa Mondială din 2014, în meciul cu Columbia în urma căruia uruguayenii au fost eliminați în optimile de finală (0-2).

CITIȚI ȘI...