Detalii noi despre avionul Malaysia Airlines, dispărut pe 8 martie

by Genko Genko

Căpitanul zborului 370, al Malaysia Airlines, dispărut pe 8 martie în sud-estul Asiei, este considerat, mai nou, principalul suspect în acest caz. Poliţia a găsit dovezi clare care îl incriminează pe căpitanul Zaharie Shah, în vârstă de 53 de ani.

La mai bine de trei luni de la dispariţia aeronavei, anchetatorii au  descoperit în casa pilotului dovezi zdrobitoare care duc la ipoteza că el este  principalul vinovat de acest „mister” aviatic, scrie Libertatea.ro.

Citește și: 100 de zile de la dispariția avionului MH370: 13 teorii care ar putea explica unde este și ce s-a întâmplat cu aeronava

La locuinţa lui Shah a fost găsit un simulator de zbor de la care, ultima  dată, s-au făcut exerciţii de zbor deasupra Oceanului Indian şi de aterizare pe  o insulă. Deşi datele fuseseră iniţial şterse de pe computerul simulatorului, acestea au fost recuperate de către specialişti.

Zaharie, tată a trei copii, nu stabilise, anterior cursei de pe 8 martie, nicio legătură cu alte persoane decât cu colegii săi de zbor, printre care şi copilotul Fariq Hamid. De asemenea, ancheta evidenţiază şi faptul că pilotul  trecea printr-o perioadă cu tensiuni familiale.

CITIȚI ȘI...