Detalii despre raportul Comisiei de anchetă în cazul BEM, Unibank și Banca Socială

by Genko Genko

Raportul privind situaţia de pe piaţa valutară, dar și situația în care se află BEM, Unibank și Banca Socială va fi gata până săptămâna viitoare, iar cel târziu până pe 20 martie acesta urmează să fie prezentat în fața deputaților.

Documentul va cuprinde mai multe capitole, în care este examinată situația de la cele trei bănci începând din luna octombrie 2014 şi până în prezent.

Săptămâna viitoare, comisia de anchetă va decide dacă raportul va fi audiat public sau cu uşile închise. Cert este că socialiștii au solicitat ca acesta să fie făcut public.

Comisia de anchetă pentru investigarea situației de piața valutară și de la BEM, Banca Socială și Unibank mai are la dispoziție 10 zile pentru a desfășura audierile necesare pe aceste cazuri și de a veni cu un raport în plenul Parlamentului.

Potrivit anumitor surse, cele trei bănci au acordat credite neperformante de peste 27 de miliarde de lei, bani care ar fi fost schimbați în valută, iar ulterior scoși din țară. Unii experți economici susțin că anume din acest motiv leul s-a depreciat atât de abrupt în ultimele luni.

CITIȚI ȘI...